Hoppa till innehåll

Radiolänk

Vi på Telog är specialister på radiolänk och fortbildar oss löpande för att vara bäst inom vårt fält.  

Radiolänk är en trådlös kommunikationslänk som använder radiovågor för att överföra information mellan två punkter. Dessa länkar kan användas för att ansluta enheter över korta eller långa avstånd och har många tillämpningar, till exempel att ansluta trådlösa enheter till internet eller att ge fjärråtkomst till enheter i ett nätverk. 

WAN & microwave link 

När vi pratar om radiolänk så händer det att vi även pratar om både microwave link och WAN. En mikrovågslänk eller wicrowave link som det heter på engelska, är en typ av radiolänk som använder högfrekventa mikrovågor för att överföra data mellan två punkter. Dessa länkar används vanligtvis för att ansluta punkter i ett trådbundet nätverk över stora avstånd, såsom mellan byggnader eller över långa sträckor av öppen mark. 

Mikrovågslänkar kan också användas för att ansluta mobila enheter, som i mobiltelefonnätverk. 

WAN, eller Wide Area Network, är ett nätverk som täcker stora geografiska områden, vanligtvis en hel stad, region eller land. WAN används för att ansluta enheter och nätverk som är geografiskt åtskilda och kan inkludera flera mindre nätverk som är anslutna via router eller annan utrustning. Radiolänkar och mikrovågslänkar används ofta i WAN-nätverk för att ansluta enheter och nätverk över långa avstånd.